Propria ta tehnologie

Având grijă de conservarea umidității solului și de ecologia câmpului, ferma Bartsos Group a profitat de potențialul MZURI Pro-Til

În spatele tuturor celor care lucrează pe pământ se află victoriile sale personale – recoltele. Și lăsați cineva să aibă câteva zeci de ele, iar cineva are doar câteva – toți participanții la acest „lung” obositor se străduiesc anual pentru rezultate de succes. După cum se spune, nimic surprinzător – agrobusiness. Și într-un prezent tulbure, când clima se schimbă literalmente sub ochii noștri, doar cel care a format strategia câștigătoare are avantajul. În primul rând, — propria tehnologie. Director adjunct al Grupului Bartsos, Ivan KRIVENKO, a împărtășit experiența sa cu AgroTimes.

Odată cu dezvoltarea direcției agricole a Grupului, după cum își amintește interlocutorul nostru, a fost posibilă acumularea unei experiențe foarte multifațetate. Ce fel de tehnologie de creștere NU au fost testate! De mai multe ori a schimbat poziția parcului de mașini și tractoare. S-au uitat atent și au luat în considerare activitatea biologică a diferitelor forme de îngrășăminte. Au studiat profund posibilitățile soiurilor și hibrizilor.

Toate acestea, potrivit lui Ivan Stepanovici, ar fi trebuit să fie trecute prin el însuși pentru a determina cele mai potrivite opțiuni și pentru a forma propria tehnologie din ele. Și se bazează pe cunoașterea impecabilă a biologiei culturii (hibridul sau soiul ei) și caracteristicile zonei în care intenționați să o cultivați – care este acoperirea solului, câte precipitații (în doar un an și, în special, , pentru o anumită perioadă ), când primăvara are loc o temperatură efectivă, sezonul de vegetație și multe alte componente sunt suspendate. După cum observă el, fără a lua în considerare aceste date despre tehnologia eficientă de cultivare, nu se poate vorbi.

O analiză atât de profundă, apropo, a făcut posibil să se afle exact de ce resursele scumpe ale – semințe, îngrășăminte, SZR și echipamente – nu au îmbunătățit în niciun fel productivitatea. Anul 1990 a fost luat drept punct de referință, când s-a remarcat o mare variație a culturilor obținute în aceleași câmpuri.

 

Prin urmare, tocmai în aceste condiții au fost selectați hibrizii, umiditatea solului este utilizată în mod rațional și rezistent la seceta atmosferică. A apărut și problema eficienței îngrășămintelor. Cu umiditate insuficientă, a fost nevoie de o nouă formulă solubilă care să asigure echilibrul elementelor necesare. Și acesta este din nou, după cum se spune, un lanț de semne de întrebare și semne de exclamare. În plus, în primul rând, trebuie să pregătiți solul – pentru a păstra umiditatea, structura și confortul adecvat pentru dezvoltarea sistemului radicular…

Cum să verificați soluțiile noi

Este clar că în astfel de condiții edoclimatice, arătura și discul adânc își pierd relevanța. A fost necesar să se caute echipamente de economisire a energiei, care vor contribui la acumularea și conservarea umidității solului. Cu toate acestea, după cum se spune, un lucru este — sub-alimente ușoare și soluri de nisip sau, de exemplu, gri subliniat și complet diferit — mediu-suglinic sau complex-suglinic. Iată cum să alegi o opțiune eficientă pentru soluri atât de grele?

— Veți merge la expoziția de la Kiev — veți fi adus la care doriți unitatea: doar ajunge — și el va face toate operațiunile deodată, — spune Ivan Stepanovici. — Cu toate acestea, puțini dintre manageri au măcar o idee, această mașină va face față domeniului dvs. … Prin urmare, începeți să mergeți la ferme, să priviți, să întrebați. O persoană sinceră va vorbi despre avantajele și neajunsurile pe care a trebuit să le înfrunt în funcționarea tehnologiei. Și tu, comparând condițiile și bazându-te pe propria experiență și pe abordarea științifică, vrei să analizezi obiectiv perspectivele probabile ale acestei unități în tehnologia ta…

Când MZURI Pro-Til a fost adus la ferma Bartsos Group anul trecut pentru a-l demonstra în muncă, fermierii au decis să „ia taurul de coarne”. Am găsit semințe și îngrășăminte și am îndreptat complexul de semănat pe un câmp nepregătit pentru semănat, unde după recoltarea grâului erau reziduuri mari de cultură. Nu a fost fără dificultate, după cum se spune, dar totuși semănat! Pe acest val optimist, de la rapiță a trecut lin la secară.

„În drumul către câmpuri, – își amintește Ivan Stepanovici, – sa întâlnit cu un vecin-agrar Petru Strușevici. A fost surprins să vadă acest semănător ciudat. Privind în jurul ei, i-a sugerat ca câmpul său, unitatea să treacă de cel puțin două ori, să semăneze grâu. De acord. Toată lumea a fugit să vadă cum funcționează MZURI. Și pe câmpul ăla de sushi așa! Mașina de recoltat adună porumb pentru silozuri puțin mai departe. Bucurii ca niște pietre din spatele roților sări… Asta-i ciudățenie… Doamne, Doamne, cred că va fi!?. Și când rapița a coborât — au început să meargă să ne vadă, pentru că nimeni nu a semănat în jur. Și am semănat – în acest pământ cu astfel de bulgări și am primit scări. Ploaia – a continuat și fața a devenit verde, sistemul său de rădăcină a fost numit. Deci totul va fi bine! Iar vecinul agrar, văzând primăvara ce grâu bun a semănat MZURI, a recunoscut: « Regret foarte mult că nu tot câmpul…»

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*