1. Dezvoltarea macrobioticelor, controlul eroziunii și compactarea solului

Solul — este unul dintre cele mai complexe ecosisteme de pe Pământ. Hrănește microorganisme, a căror prezență ajută la crearea unui organic util, la reducerea incidenței culturilor și la îmbunătățirea structurii solului. Pasaje multiple în agricultură de mașini cu pluguri sau fără punte provoacă compactarea excesivă a solului și au un efect distructiv asupra activității biologice din acesta. Pe de altă parte, o scădere a metodelor de cultivare a solului permite ecosistemului să înflorească și să lucreze pentru a-și restabili fertilitatea.

Probleme cu care se confruntă adesea fermierii:

  • Epuizarea solului;
  • Evaporarea umidității;
  • Eroziunea apei;
  • Eroziunea vântului;
  • Lipsa precipitațiilor și, ca urmare, lăstari slabi neuniformi.

2. Sistemul de inter-diviziune a tehnologiei Mzuri Pro-til – secretul solului productiv și al culturilor sănătoase.

Tratamentul solului cu bandă de către sistemul Strip-till de la Mzuri Pro-till — este o agricultură slabă care implică doar o fâșie îngustă de sol, într-un pasaj al câmpului, fără utilizarea metodelor agresive și a pasajelor multiple ale diferitelor tipuri de echipamente de însămânțare. Prin furnizarea reziduurilor de cultură pe suprafața seriei inter, această tehnologie ajută la păstrarea umidității și a substanțelor organice din sol, precum și la creșterea semnificativă a activității viermilor, dezvolta macrobiotice, îmbunătățește structura solului etc. În plus, această abordare împiedică apariția diferitelor fenomene negative, cum ar fi apariția unei talpe de plug, eroziunea, epuizarea și uscarea solului.

Prelucrarea solului, complexul de însămânțare formează dungi de 12 cm lățime, iar canotajul de 24 cm lățime ( sau 58 cm în funcție de setarea ) rămâne acoperit cu tije sau mulci. Datorită acestui fapt, umiditatea este mai bine conservată în solul brut și în banda prelucrată, deoarece se încălzește mai repede în timpul zilei și se răcește mai repede noaptea, umiditatea se condensează, ceea ce este deosebit de important pentru regiunile aride. Atunci când aplicați tehnologia de prelucrare a benzilor, se folosește doar aproximativ 30% din câmp, în timp ce restul de 70% sub formă de inter-serie rămân sub feribot.

1 — sterna; 2 — resturi de plante zdrobite; 3 — sol cu apă capilară fără slăbire; 4 — sol netratat bogat în oxigen, nutrienți și apă; 5 — bandă de sol procesată, creșterea semințelor și dezvoltarea rădăcinilor.

Rolul resturilor vegetale la suprafață:

1. Creșterea activității biologice a solului
2. Protecția structurii solului
3. Limitele de evaporare
4. Protecție împotriva eroziunii apei și a vântului
5. Limitați creșterea plantelor dăunătoare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*